De Klipper Zorg

De Klipper Zorg is een platte eenvoudige organisatie die hart heeft voor de bewoners en deze altijd op de eerste plaats zet. Wij zien wonen als een belangrijk onderdeel van het leven. De woonomgeving en de activiteiten die geboden worden zijn primair gericht op het creëren van een leefomgeving die tegemoet komt aan de behoefte van de bewoners. Zij moeten zich prettig en veilig kunnen voelen. Vanuit deze basis kan het contact gelegd worden naar de omgeving en de samenleving. Dat vinden wij belangrijk en waardevol, voor zowel de bewoners als de omgeving.

Op alle locaties wordt 24 uursdienstverlening geleverd en is sprake van scheiden van wonen en zorg. 

Troelstralaan

Locatie Troelstralaan is gehuisvest in een nieuwbouwpand daterend uit 2013. Het staat in een Volkswijk, het Waterkwartier in Zutphen. Het is een woon-zorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. De mensen die hier wonen hebben een huur- en dienstverleningsovereenkomst met De Klipper Zorg. Er wonen 26 bewoners en er werken 19 medewerkers. De bewoners kunnen dagbesteding krijgen op de locatie en worden betrokken bij het inkopen en voorbereiden van de maaltijd door de kok.

Leeuwerikstraat

Locatie Leeuwerikstraat ligt aan de noordzijde van het centrum van Zutphen. Het is een locatie waar De Klipper Zorg 23 appartementen heeft. Wij leveren daar vanaf oktober 2019 onze dienstverlening. De eerste bewoners zijn hier 20 jaar geleden komen wonen en de samenstelling van de bewoners is divers. De Leeuwerikstraat zal begin 2020 een flinke verbouwing krijgen, waarbij er een professionele keuken geplaatst zal worden zodat er dagelijks vers gekookt kan worden. Hiernaast komt er een ruime activiteitenruimte waar bewoners dagbesteding aangeboden kan worden. 

Reesinkhof

Locatie Reesinkhof is de nieuwste loot aan de stam van De Klipper Zorg. Het is een appartementen complex dat in december 2019 is opgeleverd. Het ligt op een steenworp afstand van het treinstation. De bewoners die er wonen zijn vanuit verschillende woonsituaties naar ’t Reesink verhuisd. Hier bieden wij evenals op de andere locaties begeleiding en ondersteuning vanuit het Klipper Zorg model. Die staat voor goedschalige zorg op basis van vertrouwen, nabijheid en veiligheid.

Er wonen 17 bewoners in evenzoveel appartementen. Op de begane grond bevindt zich de gemeenschappelijke woonkamer, activiteitenruimte, keuken, kantoor en slaapwachtruimte.

Locatie Troelstralaan

Troelstralaan 1
7204 LC Zutphen
T: 0575 - 522 217


Locatie Leeuwerikstraat

Leeuwerikstraat 2
7203 JC Zutphen
T: 0575 - 820 979


Locatie Reesinkhof

Reesinkhof 4
7202 DJ Zutphen
T: 0575 - 820 977